Câteva sfaturi pentru alegerea agentului imobiliar potrivit – pentru vânzarea proprietății tale

Câteva sfaturi pentru alegerea agentului imobiliar potrivit – pentru vânzarea proprietății tale

Vrei să vinzi și nu stii de unde să începi în selectarea unui agent imobiliar? Te ajutăm noi!

Într-o piață confuză, mulți clienți ajung să aibă experiențe negative atunci când pornesc la drum să încheie o tranzacție imobiliară. Chiar dacă, privită de sus, piața imobiliară pare o junglă fără reguli, lucrurile nu stau chiar așa. Dacă arunci o privire mai atentă, identifici în piață și servicii profesioniste livrate de consultanți bine pregătiți care nu stau și asteaptă ca reglementările legale să îi constrângă înspre a obține certificate de calificare pentru a presta servicii imobiliare sau ca statul să îi oblige să semneze un statut profesional astfel încât să aiba un comportament etic, și le asumă din propria voință.

Dacă ești pe punctul de a-ți scoate proprietatea la vânzare sau la închiriere, este bine că ai ajuns să citești acest articol, pentru că te va ajuta să îți formezi o opinie clară despre ce servicii îți poate oferi un profesionist și de unde ai putea să începi procesul de selecție înspre a identifica acel agent care să-ți reprezinte interesele astfel încât procesul de tranzacționare să fie cât mai lin pentru tine și să poți în același timp să îți atingi obiectivele de a vinde în cel mai scurt timp, cu minim de stres și la cel mai bun preț pe care piața îl poate oferi.

Poate te întrebi ce ar trebui să cauți să aibă un agent imobiliar? Te ajutăm noi. Ar trebui să fie demn de încrederea ta, să fie competent în meseria pe care o practică și să îi pese de tine ca și client! Fără aceste 3 ingrediente, relația nu va fi una care să răspundă la 100% din nevoile tale. Cum îl găsești? Ar trebui să investighezi piața, să identifici câțiva agenți care îți atrag atenția în mod special, și să îi inviți la un interviu pentru a stabili cine te poate ajuta.

Ce ar trebui să ai în vedere în timpul interviului? Te ajutăm și aici cu câteva elemente cheie ce te pot ajuta în procesul de selecție:

  • Experiența de piață a agentului și experiența biroului din care face parte
  • Nivelul de educație specifică industriei imobiliare, la care agentul are acces și respectiv cursurile parcurse de agent
  • Analiza comparativă de piață realizată de agent pentru proprietatea ta
  • Pregătirea proprietății pentru vânzare / fotografiere / vizionare (Home Staging)
  • Planul de marketing specific proprietății tale, plan ce va include toate activitățile ce vor fi întreprinse de agent în vederea obținerii vizibilității maxime pentru proprietatea ta (online și offline)
  • Asistența în negocierea termenilor contractuali
  • Capacitatea agentului de a gestiona obiecțiile și de a-ți clarifica procesul de tranzacționare prin care urmează să treci
  • Asistența în pregătirea actelor în vederea perfectării tranzacției
  • Abilitatea de a recomanda servicii conexe, ce devin necesare pe parcursul tranzacției
  • Capacitatea de a te asista într-o manieră profesională, informându-te complet și corect pe parcursul perioadei de colaborare asupra evoluției promovării, vizionărilor proprietății, reacțiilor potențialilor clienți cumpărători, ofertelor scrise primite.

Sperăm să îți fi fost de ajutor și te asteptăm să ne contactezi dacă vei dori o întâlnire cu unul dintre profesioniștii recomandați de biroul nostru! Ne bucurăm că ai citit articolul nostru și îți suntem recunoscători dacă îl distribui mai departe și prietenilor tăi.

RE/MAX Revoluționează piața imobiliară din întreaga lume!

By | 2018-07-06T09:05:04+00:00 July 6th, 2018|Informatii utile|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment