Ce face diferit un agent imobiliar profesionist?

Ce face diferit un agent imobiliar profesionist?

Una dintre cele mai des întâlnite întrebări pe care colegii noștri le primesc este “Ce faci tu diferit?”, sumarizând astfel variațiunile legate de aspecte precum ”Ce ai putea tu să faci și nu poate restul agenților sau nu aș putea eu sa fac?”, ”De ce crezi tu că meriți un comision mai mare decât cer ceilalți agenți?”, ”De ce vrei tu exclusivitate, când eu proprietar cred că mai multi pot să mă ajute mai mulți decât unul singur?”, și așa mai departe…

Este o poveste fără de sfârșit asupra căreia ne dorim ca articolul nostru să pună puțină lumină.

De ce suntem diferiți? Pentru că ne pasă, pentru că suntem buni în ceea ce facem și pentru că, dacă nu știm, întrebăm pe cineva care știe în loc să presupunem. Pentru că avem respect față de client și pentru că ne punem în locul clientului și oferim serviciile noastre exact cum ne-ar plăcea și nouă să fim consiliați. Pentru că ne luăm meseria în serios și nu ne considerăm perfecți, ci perfectibili, și învățăm constant cum să fim mai buni. Pentru că nu suntem angajați, ci antreprenori, și avem o cultură proprie legată de motivare și responsabilitate, reputație și sistem de lucru bazat pe recomandări. Pentru că noi credem în lucruri bine făcute și suntem pasionați de ceea ce facem.

Sunt din păcate puțini oameni în breasla imobiliară care să își dorească să schimbe ceva și prea mulți care sunt aici pentru oportunitatea de moment. Cine va schimba asta? Cum se va schimba? Prin efortul comun atât al profesioniștilor, care nu se vor lăsa descurajați de felul în care piața sau unii clienți îi tratează și prin clienții care vor începe să înțeleagă care este diferența între un amator sau trecător prin industrie și un profesionist. Clientul care va înțelege că un serviciu corect livrat îi va lăsa la finalul zilei mai mulți bani în cont, chiar dacă a plătit o factură mai scumpă către agenție. Clientul care va înțelege că timpul lui costă bani și că este preferabil să își investească timpul său în livrarea de servicii în aria lui de expertiză sau alături de familie sau practicându-și hobby-urile, în loc să și-l petreacă substituind un consultant imobiliar profesionist și frustrându-se adesea de lipsa de respect a unora dintre agenții întâlniți în calea lui, frustrându-se că întâlnește clienți potențiali neserioși sau alte asemenea. Clientul care va înțelege că nu trebuie să le știe pe toate și că procesul tranzacțional poate fi anevoios și plin de factori surpriză, care costă timp, energie și bani, ca să îi descopere, înțeleagă și rezolve. Clientul care va înțelege că ceea ce pentru el este un eveniment, pentru un agent profesionist este rutină și că ceea ce poate unui om care face asta pentru prima dată în viață îi ia o lună, unui profesionist îi ia o zi să rezolve. Expertiza se câștigă în timp și cu efort. De ce să nu plătești pe cineva care să știe, în loc să înveți ceva pe banii și timpul tău, iar ulterior să mai folosești informația peste 10 ani sau chiar niciodată?

Daca dorești să devii consultant imobiliar, noi te putem învăța cum. Dacă ești agent imobiliar deja și vrei să devii mai eficient și mai bun în ceea ce faci, în biroul RE/MAX Properties avem experiență și soluții care îți pot veni în ajutor. Iar dacă ești vânzător sau cumpărător, cel mai bun sfat pe ți-l putem da, este să îți stabilești câteva întâlniri cu prestatori de servicii imobiliare care se bucură de recunoaștere în piață, și să îl alegi pe acela care îți va câștiga încrederea.

By | 2018-08-22T12:16:10+00:00 August 22nd, 2018|Informatii utile|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment