Piața imobiliară – a venit timpul să faci diferența!

Piața imobiliară – a venit timpul să faci diferența!

Do not aspire to make a living, aspire to make a difference!

Nu-ți propune doar să îți câștigi traiul din ceea ce faci, propune-ți să faci o diferență în piață!

Piața imobiliară are nevoie ca profesioniștii să își strângă rândurile și să atragă lângă ei alți profesioniști pasionați de a aduce o diferență în piață. Prea mulți ani la rând, în această industrie, au fost atrași oportuniști de moment care “au încercat” să își câștige traiul din asta, pe timpul, banii și răbdarea clienților lor.

Agenții imobiliari sunt cunoscuți ca fiind acei prestatori de servicii care ajută oamenii să vândă, să cumpere și să închirieze proprietăți, iar majoritatea acțiunilor agenților imobiliari profesioniști rămân în culisele profesiei. Un agent imobiliar profesionist te va ajuta să ai un parcurs tranzacțional lin și te va ajuta să treci prin fiecare etapă a tranzacției cu minim de stres pentru tine, lăsând impresia că meseria lui este relativ simplă. Adevărul este că nu este nimic mai puțin adevarat!

Profesia de agent imobiliar este reglementată și respectată în majoritatea piețelor și acesta este un fenomen care de câțiva ani a început să își facă simțită timid prezența și pe piața  din România. Deja de ani buni, în București ai posibilitatea ca și client să alegi să accesezi un serviciu profesionist livrat în condiții de transparență și siguranță.

Unul dintre cele mai importante roluri ale unui agent profesionist este asumarea răspunderii de educare a pieței. Clienții merită să știe care este rolul unul agent imobiliar într-o tranzacție, iar acest lucru nu va fi posibil decât în condițiile în care agenții imobiliari vor fi dispuși să își asume răspunderea de a înțelege ce presupune meseria de agent imobiliar și apoi să pună în practică ceea ce au învățat.

Sistemul de reprezentare exclusivă este singura variantă ca agentul să poata să reprezinte cu adevărat interesele clientului său și să îi poată livra servicii cuantificabile și măsurabile, iar pentru client este singura variantă sigură de a colabora cu o agenție. Regretabil, încă prea puțini agenți își doresc să muncească asumat și să se responsabilizeze în fața clienților și prea puțini clienți înțeleg și sunt interesați să afle mai multe despre ce este bine pentru ei când vine vorba despre servicii pe piața imobiliară.

În dorința de a economisi bani, clienții, în majoritatea cazurilor, își asumă răspunderea de a se implica direct în mai toate etapele tranzacției, fie că este vorba de promovare, preluare apeluri de la cumpărători, organizare de vizionări, prezentarea proprietății, negociere și câte și mai câte. Ceea ce nu realizează este că în fapt investesc foarte mult timp și energie într-o direcție care este complet neproductivă pentru ei. Pentru agentul imobiliar toate etapele enumerate mai sus, și multe altele, sunt procese de rutină zilnică, căci a dobândit experiența și eficiența în organizarea și maximizarea efectului lor, pe când pentru un client executarea lor, în majoritatea timpului irosește resurse, iar impactul  lor este inferior. Agentul profesionist are un program de marketing clar pus la punct, are un sistem performant de colectare de leaduri, are protocoale de calificare a cumpărătorilor, îți asigură siguranța și eficacitatea în ceea ce privește timpul investit în organizarea de prezentări ale proprietății, râmâne în contact cu clienții cumpărători pentru a maximiza șansele de a perfecta tranzacția, te menține informat corect și ancorat în contextul pieței, pe parcursul desfășurării tranzacției, creează cel mai bun scenariu pentru o negociere favorabilă. Pe scurt, un agent imobiliar profesionist te poate ajuta să finalizezi o tranzacție în cele mai bune condiții de timp, cu cât mai puțin stres pentru tine și la cel mai bun preț pe care piața îl poate permite, iar asta pentru un agent înseamnă să își facă treaba și să aducă o diferență în piață și în viața clienților săi!

Dacă ești agent și vrei să schimbi ceva în traseul tău profesional, putem fi o soluție pentru tine, iar dacă ești la început de drum și vrei să îți scrii povestea contribuind la o piață imobiliară mai bună, sistemul de educație si suport pe care îl avem pus la punct în biroul RE/MAX Properties, te va ajuta fantastic!

By | 2018-11-02T19:25:52+00:00 October 10th, 2018|Educatie, Informatii utile|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment