A fi sau a nu fi un antreprenor matinal? Asta-i întrebarea!

A fi sau a nu fi un antreprenor matinal? Asta-i întrebarea!

Cu toții știm că: ”Ziua bună începe de dimineață!”, dar câți dintre noi sunt matinali și plini de energie de la prima oră, și motivați să profite la MAXimum de ce pot face în cele 16-18 ore în care sunt ”activi”?

Suntem implicați în piața imobiliară bucuresteană de mai bine de 11 ani, încă de la început aplicând principiile de funcționare ale francizei RE/MAX, principii ce au la bază un contract de colaborare care  poziționează agentul în zona de antreprenoriat. În 2007, atunci când noi am pășit în piață, încă erau destul de multe relații angajat-angajator în rândul agențiilor imobiliare, în timp ce astăzi este plin de freelanceri și de antreprenori.

Ceea ce am constatat este că ne place ideea de a fi antreprenori, sună bine să “fii propriul tău șef”, să îți setezi propriile priorități și să îți organizezi programul așa cum se așază cel mai bine lucrurile pentru tine. Vedem beneficiile, însă nu ne place la fel de mult să ne asumăm responsabilitățile. Și ne mai place să spunem că piața e de vină sau să dăm vina pe clienți pentru insatisfacțiile profesionale pe care le experimentăm.

Am întâlnit zeci sau poate chiar mai mult, de “antreprenori” pe care îi entuziasmează să înceapă o afacere, dar nu vor riscul și implicarea ce vin la pachet cu asta. Nu suntem disponibili la efort, vrem să ni se asigure toata logistica și dacă se poate și toate costurile. Am vrea să primim nu doar soluții despre cum să generăm clienți, ci clienții cu totul, toate în contextul unui comision cât mai mare. Vrem să avem o afacere, dar nu ne place să plătim taxe, vrem să câștigăm bani, dar să lucrăm cât mai puține ore și dacă se poate, încă de la început, să muncim puțin și să câștigăm mult.

Vrem să fim percepuți de piață ca fiind profesioniști, dar nu suntem dispuși să investim timp, efort și bani în educația noastră.

Cei mai “faini” sunt acei antreprenori cărora le place să se trezească târziu dimineața pe motiv că nu sunt matinali de fel, și printre primele întrebări pe care le pun sunt cele legate de existența unui program de lucru impus și ora la care se presupune ca ar trebui să își înceapă ziua de lucru.

Statisticile vorbesc despre un potențial de 5% “gene” de antreprenori în rândul populației active. Nu foarte mulți dacă stăm să analizăm îndeaproape.

Tot din studii aflăm că 90% dintre cei în funcții de execuție se trezesc înainte de ora 6 dimineața, în timpul săptămânii, și aproape 50% dintre milionarii prin propriile forțe se trezesc cu cel puțin 3 ore înainte ca ziua lor de muncă propriu-zisă să înceapă.

Antreprenorii, proprietarii de afaceri, acei oameni care decid unde să-și investească timpul și fac alegeri de succes, sunt și pasionati de ceea ce fac, și asta înseamnă că își fac cu drag treaba, iar efortul depus de ei înspre munca lor nu îl percep ca pe un sacrificiu. Sunt perseverenți și implicați, sunt autodidacți și plini de idei creative și resurse, sunt flexibili și orientați pe termen mediu și lung, nu sunt concentrați doar pe soluții rapide și rezultate imediate. Nu intră în imobiliare “să încerce și piața asta”, ci încep o afacere asumată. Sunt optimiști și responsabili, deciși să aibă succes și asta îi alimentează să performeze indiferent de cum este piața! Le pasă de ce anume fac, pentru cine și cum. Investesc în relații alături de clienții lor și construiesc pentru viitorul lor în această industrie. Antreprenorii în imobiliare schimbă vieți și creează experiențe de tranzacționare placate pentru clienții lor. Educă piața și livrează servicii în consecința promisiunilor pe care le fac. Avem nevoie de antreprenori autentici în piața imobiliară!

Și dacă am început cu un proverb românesc, să încheiem cu la fel de multă înțelepciune: ” Cine se trezește de dimineață, departe ajunge.” Tu cât de departe vrei să ajungi ca antreprenor în real estate?

By | 2018-11-02T19:27:01+00:00 November 2nd, 2018|Informatii utile|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment