Dragă proprietarule, tu cum îți pregătești casa pentru vânzare?

Dragă proprietarule, tu cum îți pregătești casa pentru vânzare?

Pregătirea unei case pentru vânzare este oarecum o formă de artă și am văzut-o de-a lungul anilor în termeni de greșeli teribile.

Prea multi vânzători nu pun preț pe acest aspect sau pur si simplu nu știu ce au de făcut, nu au cui să ceară sfaturi, iar majoritatea agenților din piață nu știu cum să-i sfătuiască în această direcție, sau nu prezintă interes pentru ei acest aspect, pentru că… în continuare ”merge și așa”.

Total greșit! Există soluții, nu trebuie să te gândești la ceva complicat, se pot face lucruri simple care pot da o altă „față” proprietății tale.

Deci, sunt aici să îți dau câteva sfaturi ajutătoare, pe care dacă le vei urma, vei avea posibilitatea nu doar de a obține mai mulți bani la vânzare, ci vei optimiza și timpul pe care proprietatea ta îl va petrece în piață.

  1. O casă nu poate fi niciodată prea curată – angajează un profesionist pentru a face asta. Nu costă o avere, dar poate schimba cu 180 grade imaginea locuinței.
  1. Amenajare peisagistică – câteva plante ornamentale așezate corect dau cu siguranță senzația unei case îngrijite, pot schimba mirosul din casă, îi pot da culoarea de care poate are mare nevoie. Aaaa, să nu uit, foarte important, uită-te dupa pânze de păianjen, sau țânțari făcuți „afiș” pe pereți și lăsați acolo împăiați, eventual dacă există gândaci sau alte tipuri de insecte, și încearcă să scapi de ele din timp. E neplăcut să te plimbi prin casă și un „alergător feroce” să apară de sub divanul din bucătărie. Acest lucru va spune multe despre proprietatea ta!
  1. Efectuează câteva reparații – orice este necesar și urgent. Orice casă are nevoie de mici reparații. Atenție!!! Nu zic să le ascunzi, ci chiar să le repari! E o mică mare diferență! Îți recomand să le faci înainte de a scoate proprietatea pe piață. Este extrem de important să fii sigur și confortabil, ca atunci când un cumpărător te întreabă de ce reparații are nevoie proprietatea ta, să fii relaxat și să nu ai emoții că ai ascuns sau ascunzi ceva de ochii lui, să-i explici exact ceea ce ai făcut, astfel încât încrederea acestuia să nu pălească, ci dimpotrivă, să crească.
  1. Elimină aglomerația – orice casă are lucruri inutile în ea. Încearcă să scapi de ele. Depozitează-le undeva, da-le cadou, nu te culca pe o ureche sperând că le va arunca cumpărătorul. Da, o va face cu siguranță, dar prima impresie la intrarea într-o casă poate fi și ultima. Cumpărătorul vrea să vadă un spațiu cât mai mare, gol dacă se poate, trebuie să se vada el locuind acolo, nu cum locuiești tu, vrea să-și imagineze unde-și va așeza mobilierul, unde va fi camera copilului, unde va sta pisica și de ce nu și bunica. 🙂
  1. Scoate toate fotografiile personale – depersonalizarea proprietății este foarte importantă. Chiar dacă cumpărătorii vor fi draguți și se vor uita la fotografiile tale de la nuntă sau botezul copilului, cu „interes” poate, îți spun sigur că nu se simt confortabili, au senzatia că ți-au invadat spațiul intim, că au intrat într-un loc în care te simt și pe tine că nu ești fericit pentru că ei sunt acolo și vor dori să plece cât mai repede.
  1. Aerisirea casei – nu, nu te limita doar să deschizi geamurile. Poți folosi niște lumânări sau bețișoare parfumate, sau un deodorant de cameră discret. Atenție însă la cantitatea de parfum, dacă faci exces s-ar putea să nu mai intre cumpărătorul deloc în casă sau să petreacă prea puțin timp vizionând, fiind copleșit de mirosul prea puternic.

Buuun, acum că ai casa pregatită pentru vânzare, sunt convins ca te simți și tu mai sigur, mai relaxat, abia aștepți să îți vină cumpărătorii. Ei bine, îți mai dau un sfat ajutător: întâmpină-i cu “mici atenții”.

În primul rând pregătește-le niște “protecții pentru încălțăminte”, ca cele care  se folosesc când mergi în vizită la spital. Este foarte important să eviți să-i pui pe cumpărători să se descalte, e neplăcut și câteodată îi poate stânjeni acest aspect, iar o parte dintre cumpărători se vor simți inconfortabil să pășească încălțați pe covoarele casei tale.

Fă o cafea bună. Pe lângă faptul că  va mirosi senzațional în casă, vizitatorii vor fi plăcut surprinși și se vor simți bineveniți. După ce vor face turul proprietății invită-i să servească o cafea, sau un ceai, sau dacă vin și cu copii, ceea ce este foarte probabil, să ai la îndemână niște croissante sau bomboane. Crede-mă dragă vânzătorule, le vei capta atenția și îi veti face să se simtă relaxați și confortabili, exact ce ai nevoie pentru a putea aprecia corect valoarea proprietății în care au intrat!

Mai departe, lasă agentul să-și facă treaba! Stai cât mai departe de clienți, nu-i urmări peste tot, lasă-i să se simtă relaxați, nu vânați! Eventual, în perioada asta gândește-te la câteva avantaje ale proprietății, pe care să le povestești cumpărătorilor, căci poate vor fi bucuroși să le audă. Și nu, să nu crezi că ușa metalică și parchetul din lemn masiv sau tâmplăria pvc sunt avantaje! Trebuie să te gândești la ce diferențiază proprietatea ta de celelalte proprietăți comparabile de pe piață. Poate să te gândești să le povestești ce te-a făcut pe tine să cumperi acest apartament.

Închei cu speranța că ți-am fost de ajutor și că sfaturile de mai sus îți vor ușura procesul de vânzare, care, din păcate, poate fi anevoios dacă nu știi de unde s-o apuci și ce să faci.

Și, dacă eventual mai ai nevoie de alte idei, nu ezita să mă contactezi. Sunt întotdeauna disponibil atât pentru tine, cât și pentru eventualele recomandări pe care mi le faci.

Cu stimă,

Radu Ungureanu

0728 873 400

radu.ungureanu@remax.ro

www.remax.ro/agent/radu-stefan-ungureanu

By | 2018-11-16T15:18:18+00:00 November 15th, 2018|Home&Deco, Informatii utile|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment