Cum alegi un agent imobiliar când decizi să cumperi o proprietate?

Cum alegi un agent imobiliar când decizi să cumperi o proprietate?

Cumpărarea primei case este una dintre cele mai complexe și importante tranzacții pe care le-ai putea întreprinde vreodată. Primul pas implică luarea unei decizii cu privire la modul în care vei începe aceasta acțiune. Cu cine vei lucra pe parcursul acestui proces și cum vei lucra?

În calitate de cumpărător, ai posibilitatea de a alege să fii reprezentat de un agent imobiliar. Mulți cumpărători aleg astăzi un agent RE/MAX care să le reprezinte interesele într-o tranzacție imobiliară, datorită experienței acumulate și a profesionalismului de care dau dovadă.

Acest tip de reprezentare este de asemenea cunoscut sub numele de „reprezentare exclusivă”, ceea ce înseamnă pur și simplu că agentul pe care îl angajezi are obligația prin contract să reprezinte doar interesele tale. Aceasta implică cel mai înalt standard de servisare și loialitate extremă față de tine!

Desigur, unii agenți vor lucra împreună cu tine fără a-ți solicita semnarea unui contract de reprezentare, doar că, ATENȚIE, acest tip de serviciu nu va purta în spate nici un nivel de responsabilitate sau motivație, agenții nu-și vor asuma nimic, drept urmare nici nu le va păsa dacă vor rezolva nevoia ta imobiliară sau nu.

Un agent profesionist va discuta reprezentarea cu tine și îți va cere angajamentul în scris, pentru a-ți putea oferi un nivel de serviciu profesionist.

Majoritatea profesioniștilor din domeniul imobiliar solicită acest tip de contract cu clienții, deoarece le permite să ofere întreaga gamă de servicii de care cumpărătorii au nevoie și pe care le merită.

Sfaturi pentru a te ajuta să selectezi profesionistul imobiliar potrivit:

Informează-te și găsește pe cineva cu care să te simți confortabil să lucrezi.

Discută cu familia, prietenii, colegii, care au trecut prin procesul de vânzare/cumpărare pentru a vedea dacă îți pot recomanda pe cineva.

Asigură-te că persoana pe care o selectezi este o persoană în care poți avea încredere, care te ascultă și respectă opiniile tale și nu este atât de ocupată încât nu îți poate da atenția cuvenită.

Asigură-te că agentul este informat și cunoaște condițiile actuale ale pieței imobiliare.

Caută un astfel de agent, și dacă nu are experiență pe zona ta de interes, fii sigur că îți poate recomanda pe cineva care cunoaște foarte bine acea zonă.

Nu ezita să-l întrebi despre experiența și rezultatele trecute. Cere recomandări din partea foștilor clienți. Caută în mediul online dacă are o pagină de internet, social media, căci acolo poți gasi cu siguranță păreri ale clienților, etc. Alege pe cineva cu o bună reputație.

Asta nu înseamnă că nu poți alege și un agent care este nou în domeniu, dar care are energia, timpul și pasiunea pentru a se dedica nevoilor tale imobiliare. Important este să vezi determinarea și profesionalismul și să stabiliți o relație de încredere.

La RE/MAX de exemplu, recomandările clienților și agenților reprezintă 70% din afacerile noastre.

Agenții RE/MAX Properties (https://info.remax.ro/remax-properties) sunt calificați să înțeleagă și să răspundă nevoilor specifice ale cumpărătorilor. Au în spate ani de experiență, cu sute de ore de cursuri în domeniu, care îi ajută să îți reprezinte interesele la cel mai înalt standard. Ia în considerare căutarea unui astfel de agent înainte de a căuta o casă și vei fi servit, nu vândut.

Este important să reții că agentul potrivit îți va reprezenta interesele și va face ca obiectivele tale să devină obiectivele lui!

 

Articolul de mai sus a fost scris de colegul nostru Radu Ungureanu. (https://www.remax.ro/agent/radu-stefan-ungureanu)

By | 2019-02-15T16:41:11+00:00 February 15th, 2019|Informatii utile|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment