Când piața se schimbă și TU trebuie să te schimbi!

Când piața se schimbă și TU trebuie să te schimbi!

Vorbim deja de ani de zile despre reprezentare exclusivă, vorbim de ani de zile despre servicii de calitate, vorbim de ani de zile despre educarea pieței când vine vorba despre servicii imobiliare. Și spun că vorbim pentru că, din păcate, mai mult se vorbește decât se face… Și nu pentru că nu știm ce trebuie făcut, ci pentru că schimbarea este grea, este anostă, vine la pachet cu efort și cu ieșirea din zona de confort, cum să îți placă așa ceva? Mai ales că te uiți în jur și vezi că sunt atât de puțini agenți dispuși să o facă și atât de mulți se complac și repetă sistematic aceiași pași pe care îi știu deja, care le sunt familiari, comozi, care duc spre predictibilitatea acțiunilor, încât renunți până să te apuci. Apoi vine frustrarea plafonării, a oboselii cronice, a întrebărilor fără răspuns legate de ce faci greșit… muncești așa cum știi deja să o faci și nu iese nimic, rezultatele nu vin și tu totuși ești în joc… dar oare nu cumva ești în jocul nepotrivit, oare nu trebuie să te uiți în jur și să recunoști că ceea ce faci nu e suficient, că nu este tocmai ce știi că ar fi cel mai bine să faci, nici pentru tine și nici pentru client?

Avem atât de multe exemple de piețe internaționale funcționale, productive, profitabile, așezate, care au o legislație clară, avem de unde să ne inspirăm! Avem atât de multe modele de business importate sau autohtone care promovează de ani de zile progresul și totuși o majoritate covârșitoare a celor care lucrează în domeniul imobiliar aleg să stea acolo unde sunt. De ce? De frica schimbării, de teama efortului, de teama insuccesului. Însă, de undeva tot trebuie să începi, asumă-ți rolul de promotor al serviciilor de calitate, alege să lucrezi responsabil și asumat, alege să îți reprezinți clienții și chiar să faci tot ceea ce știi că se poate face pentru a-i ajuta să își atingă obiectivele. Fii onest față de tine și față de ei și explică-le în ce condiții îi poți ajuta, care sunt regulile tale și care sunt oportunitățile, avantajele pentru ei dacă vor alege să te investească cu încrederea lor. Nu are cum să funcționeze altfel, este simplu, nu poți să faci ceea ce știi clar că trebuie făcut, nu poți promova corect și intens, nu poți califica clienții cumpărători, nu poți oferi siguranță, nu poți avea control eficient asupra timpului investit, nu poți crea competiție pentru prețul cel mai bun, nu poți crea o experiență confortabilă de tranzacționare pentru clienții tăi lucrând altfel decât în reprezentare exclusivă.

Ni se întâmplă atât de des să stăm de vorbă cu agenți care lucrează de ani de zile în piața imobiliară, care știu atât de bine ce ar trebui făcut, știu atât de bine ce lipsește și totuși nu îți asumă schimbarea, nu își asumă riscul de a se schimba pe ei, de a spune “NU”, de a seta noi reguli în afacerile lor, de a investi în ei, în construirea unei noi imagini profesionale, în educarea lor și a fiecărui client pe care ajung să îl întâlnească.

Nu trebuie să ajungem în zona în care lucrurile nu mai funcționează deloc pentru a aduce ceva în plus în afacerea noastră și abia atunci să schimbăm ceva. Pentru a porni pe acest drum, este suficient să simți oportunitatea și să îți dorești să faci mai mult! Noi știm că se poate, pentru că facem deja asta, piața are nevoie de mai multi profesioniști, clienții noștri au nevoie de servicii de calitate. Sesizează schimbarea de decor și schimbă-te și tu! Poți începe de la schimbarea la nivel mental, pentru ca apoi să treci la acțiune! Doar așa vom putea schimba piața și vom putea construi o lume imobiliară mai bună, în care să existe cu adevărat etică, colaborare, transparență, încredere și să ajungem în zona în care generațiile următoare să privească cu entuziasm către piața pe care astăzi noi o conturăm și o stabilizăm!

By | 2019-07-03T12:40:46+00:00 July 3rd, 2019|Educatie, Informatii utile|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment