Cum gestionezi momentele de criză?

Cum gestionezi momentele de criză?

Cel mai comun lucru în viața noastră este schimbarea… numai că prin natura umană, tindem să reacționăm pozitiv doar în preajma schimbărilor pe care noi le dorim și pe care implicit le percepem ca aducând un impact pozitiv, previzibil în viața noastră. Însă, ca să te bucuri de lumină, ai nevoie și de întuneric, altfel cum le-ai mai putea deosebi?

Prima chestiune pe care ți-o pot recomanda este să te studiezi. Cum gestionezi în general crizele? Ești calm și adunat, reușești să te controlezi și să te concentrezi? Sau poate te sperii și intri în panică? În general, când ești la ananghie scoți din tine ceea ce ești! Dacă storci o portocală, nu o să obții suc de mere, nu-i așa? Dacă te gândești la asta, o să înțelegi că exact asa funcționează fiecare dintre noi, avem comportamente repetitive, însă orice poate fi schimbat și controlat cu voință și informație bună!

Când apare criza, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să te administrezi bine pe tine, să îți gestionezi emoțiile și să vezi apoi cum poți să ajuți. Următoarele 30-60 de zile sunt cruciale pentru noi toți! Trebuie să înțelegem că acum, mai mult ca oricând, trebuie de reacționăm cu calm și responsabilitate și să mergem înainte, ajutându-i și inspirându-i și pe cei din jurul nostru să facă la fel, și în niciun caz nu îi vom “ajuta” să intre în panică!

În imobiliare rezolvăm probleme zilnic, gestionăm situații și lucrăm cu emoții, iar perioada aceasta este ca un examen pentru noi toți.

Nu avem un glob de cristal… nu știm când o să treacă această situație, însă prin politica pașilor mărunți, din aproape în aproape, putem evolua prin această perioadă acționând înspre beneficiul nostru și al celor din jurul nostru. Folosește acest timp pentru a te pregăti pentru ce urmează și pentru a deveni o versiune mai bună a ta.

Suntem foarte rezistenți, însă nu suntem mereu pregătiți să acceptăm asta la noi, nu toți o vedem, însă suntem puternici, suntem rezistenți și uimitor de adaptabili!

Iată câteva lucruri pe care le poți face pentru tine în aceasta perioadă:

  • Lucrează la puterea ta mentală, liniștește-ți mintea de fiecare dată când o ia razna și se duce în zona negativă. Folosește ce poți, ce simți că poate să funcționeze pentru tine, lucrează cu afirmații, poți să te rogi, să meditezi, folosește tehnici de meditație, urmărește video-uri care să te inspire, găsește-ți mentori!
  • Fă sport! Nu este o glumă, fă cât de multă mișcare poți. În casă, în curte, în fața blocului, ce poți, cât poți, dar fă ceva!
  • Hidratează-te! Apă, ceai, sucuri naturale, minte sănătoasă în corp sănătos! Suntem toți în case, avem timp pentru asta! Trebuie doar să fii conștient de tine și de ce este sănătos pentru corpul tău!
  • Antrenează-ți mintea! Îmbunătățește la tine tot ce poți să îmbunătățești. Lasă știrile de-o parte și treci la următorul nivel – cărți, cursuri online, video-uri, orice informație pozitivă care îți poate servi.
  • Dormi! Odihnește-te! În astfel de momente putem alege să vedem partea plină a paharului și să profităm de ce avem. Sănătatea ta emoțională, fizică și mentală este esențială pentru a putea gestiona eficient momentele de criză!
  • Comunică! Comunică cu toți clienții tăi. Comunică empatic, atenție mare la mesaj, atenție mare la tonul pe care îl folosești (38% din comunicare este legată de tonalitatea pe care o folosești, nu trebuie să alegi cuvinte care să inducă panică sau să dea de înțeles că ești speriat, este suficient să simți asta și să o redai prin tonul tău)

Sper că acest articol ți-a fost de folos și că te va ajuta să ieși învingător din această perioadă.

Fii bine! Fii puternic!

By | 2020-03-26T15:32:38+00:00 March 26th, 2020|Educatie, Informatii utile|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment