Cine cumpără imobile în această perioadă?

Cine cumpără imobile în această perioadă?

În această perioada în care mai toată lumea a stat acasă, oamenii privesc mult mai îndeaproape standardul locuinței lor și iau decizii cu privire la ce îți doresc și ce au nevoie. Multe persoane realizează că spațiul lor locativ nu este tocmai adecvat și nu le întrunește întocmai nevoile. Mulți constatăm că avem nevoie de un spațiu dedicat unui birou în casă,  dormitoare separate pentru copiii noștri, care brusc petrec enorm de mult timp în casă, o bucătărie în care să poți găti cu adevărat, o grădina cât de mică în care să poți să stai cu picioarele în iarbă sau măcar o terasă puțin mai generoasă unde sa poți sa respiri putin mai liber decât în casă, toate acestea au căpătat brusc o importanță foarte mare odată cu adaptarea noastră la noile condiții impuse de perioada pe care o traversăm. În paralel cu aceste constatări, afacerile noastre trec poate prin perioade neproductive sau locul nostru de muncă este amenințat, stările ce vin la pachet cu insecuritatea financiară îi constrâng pe unii cumpărători să îți regândească strategia și să opteze temporar pentru chirii sau să se orienteze către proprietăți mai mici. Este însă clar că în piața chiriilor și achizițiilor imobiliare sunt și vor fi mișcări.

Dacă ești suficient de norocos încât să fii implicat profesional într-un domeniu care încă funcționează în parametrii normali sau poate chiar se dezvoltă la ora actuala, poate ești pregătit să cumperi chiar mai devreme decât ți-ai propus. În momentul de față sunt mai puțini cumpărători activi în piață și prin urmare, este mai puțină competiție și presiune pe preț. Aproape toți cei care au fost implicați într-un proces de cumpărare sau închiriere a unei proprietăți știu ce înseamnă să ratezi oportunități sau să nu îți fie acceptată oferta și să se instaleze starea de regret, acum există șansa să ofertezi și să nu fii automat înscris pe o listă de așteptare și negociere alături de multi alți ofertanți.

Deci, dacă te întrebi dacă se fac tranzacții de cumpărare în aceasta perioadă, răspunsul este DA. Sunt cumpărători și chiriași interesați să ia decizii în această perioadă, se continuă tranzacții începute înainte de instalarea pandemiei în țara noastră și în plus, apar și clienți noi, ce sunt determinați de contextul actual să ia decizia de cumpărare sau de închiriere. O altă întrebare care se naște în această perioadă este legată de piața de creditare.

Se mai pot accesa credite în această perioadă?

Răspunsul și la această întrebare este DA. Însă, ceea ce este foarte important, ca și în cazul altor servicii, este să găsești partenerul potrivit pentru tine. Condițiile de creditare se aliniază și adaptează și ele perioadei, sunt anumite domenii de activitate defavorizate, pentru care nu se poate face mare lucru, însă pentru majoritatea clienților băncile sunt în continuare deschise pentru a credita. Biroul nostru colaborează cu brokeri de creditare foarte bine pregătiți și cu vastă experiență de piață, iar dacă aveți nevoie de asistență, cu mare drag vă putem ajuta. Este însă esențial dacă intenționați să faceți pasul către a vă cumpăra o proprietate, fie că este o decizie nouă, fie că aveați această intenție înainte de instalarea stării de urgență, să obțineți avizul financiar acum, pentru că normele de creditare au fost ajustate și este foarte important să aveți claritate cu privire la bugetul pe care îl puteți aloca achiziției.

Fii deschis cu agentul tău imobiliar

 Noi, ca și companie, am recomandat mereu serviciile de reprezentare exclusivă, fie că vei opta pentru un agent sau vei fi dispus sa folosești serviciile mai multor companii imobiliare, fii deschis și onest cu agentul tău.

Noi considerăm că o relație bazată pe încredere, empatie și competență este câștigătoare întotdeauna, de aceea ne deschidem către clienții noștri și ne asumăm să lucrăm în cele mai bune condiții, atât timp când știm ce avem de făcut. În special acum, când interacțiunea socială este limitată, dorim să subliniem încă o dată că eforturile pe care un agent le depune în identificarea proprietății potrivite pentru un client sunt enorme și de aceea este esențial să știm ce criterii trebuie să întrunească acea proprietate. Procesul de calificare reprezintă una dintre cele mai importante etape într-o tranzacție și orice detaliu contează pentru noi, ajutându-ne să ajungem la a rafina și viziona doar acele oferte care sunt potrivite pentru clientul nostru.

Piața imobiliară a fost și este una dintre cele mai sigure investiții. Oamenii, indiferent de perioada pe care o traversează omenirea, vor locui în case, vor munci în birouri, vor cumpăra din magazine, prin urmare piața imobiliară va continua să existe.

Fiind deschiși ne ajutați să va ajutăm! Va asigurăm că am înglobat în activitatea noastră toate normele de interacțiune în siguranță pe care perioada le impune, folosim tot ceea ce tehnologia ne oferă pentru a limita la maximimum expunerea nenecesară a clienților noștri și am folosit toată această perioadă de izolare pentru a ne îmbunătăți abilitățile.

Suntem la un telefon distanță și îți putem oferi o perspectivă reală asupra condițiilor actuale de tranzacționare în piața imobiliară! Trecem împreună prin asta!

By | 2020-05-11T10:21:15+00:00 May 11th, 2020|Educatie, Informatii utile|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment